Yeni başlayanlar için klişe anne olma rehberi

Yeni anne/baba mı oldunuz? Ama instagram veya facebookta bebeğinizin fotoğraflarının nasıl daha fazla "like" alacağını bilmiyor musunuz? İşte tam da doğru yerdesiniz. Üşenmedim oturdum sizin için liste yaptım. Hepsi deneyimlenmiş ve başarıya ulaşmıştır basmakalıp hallerdir ve sonuç garantilidir.


  • Doğum sonrası ilk fotoğraflar: Bebeğin el veya ayaklarıyla, bilemedin arkadan bir fotoğrafıyla dünyaya gelişinin ilan edilmesi. Annenin kafada kurdeleyle hastane ve doğum odası fotoğrafları kesinlikle unutulmamalı. Ayrıca çocuğu emzirmekten bile daha önemli olan şey ise instagram bio'nuza acilen anne baba ve çocuk isimlerinizi yazmanızdır. 
  • 2-4 aylık olduğunda: Kişinin delilik derecesine bağlı olarak yüzüne bir emoji yerleştirmiş tü tü tüüü maşallah pozları veya yüce, ulu yüzünü bize göstererek paylaşılmış minnak bir tulum içindeki fotoğraflar silsilesi. Bu fotoğrafları paylaşırken en dikkat etmeniz gereken altına kalplere dokunacak hatta yakacak cümleler yazmalısınız. Senden önce yaşamamışım meğer, dünyanın en değerli varlığı, şah damarım, canım, kanım bunlara örnek olabilir.
  • 4-6 aylık evir çevir fotoğraflar dönemi: Bunu görmeyen yoktur klişenin dibine vurmuş her ay  kullanmadığın şallarla o ayın rakkamı yazıp Erol Atar edasıyla çekimlere başlamak çocuk sahibi olmanın olmazsa olmazıdır. Çevresini oyuncaklarla kaplamak yaratıcılığınıza yaratıcılık katacaktır benden söylemesi. Kız ise kafada taçlar, kurdeleler bol pembeli renkler, eğer erkek ise yelekler, kravatlar, papyonlar vazgeçilmeziniz olmalı.
  • 6-8 aylık yemek yeme dönemi: Katı mamaya geçmeyle beraber fotoğraflar yerini videolara bırakır hemen söyleyeyim. Gerçekten sevimli olan ilk yemek deneyimlerini haftada en az sekiz kere paylaşarak mide bulantısına dönüştürmeyi başarmalısınız.
  • 8-12 aylık durulma dönemi: Günlük paylaşımlar sekizden dörde kadar gerileme gösterir ama istikrar bozulmadan bebeğin her hali olabildiğince fotoğraflanıp sosyal medyada yerini alır. Unutmayalım ki bu fırtına öncesi sessizliktir çünkü ilk doğum günü hazırlıklarına çoktaaaan başlanmıştır.
  • 1. Yaş ilk doğumgünüsü: İşte bu dönem tam olarak zirve sayılır. Bütün gereksiz masraf yapılır gerekirse kredi bile çekilir ve o süslü püslü masanın arkasına geçilip zilyooon tane fotoğraf çekilip paylaşılır. Ayrıca özel bir fotoğraf çekimi yapılıp yine tonlarca fotoğraf instagram/facebook gibi mecralarda boy gösterir. 
  • 12-16 aylık yürüme dönemi: Artık bebeklikten çocukluğa dönmüş olan minnoşun ilk paytak paytak yürüme videoları ve şanslıysanız ilk kelimelerinin videolarını bol bol izletebilirsiniz. Arada gidelen yerlerdeki fotoğrafları da sergilemeyi unutmamalısınız. 
  • 16-20 aylık bu çocuk çok zeki dönemi: Kartlarda gösterilen hayvanların seslerini taklit etme, puzzleları yapmaya çalışma, kuleleri üstüste dizme gibi eğitici oyunlarla kendi çocuğunuzun herkesinkinden daha zeki olduğunu ispatlama çabasıyla paylaşılan fotoğraflar videolar eksik edilmemelidir. 
  • 16-24 aylık fashion dönem: Yeni kıyafetlerle model tadında fotoğrafların paylaşıldığı dönemdir. Çocuğun tarzına tarz katarak yeni cicilerini gösterdiği hallerin paylaşılması şarttır. Çocuk eğer kız ise annesiyle, erkek ise babasıyla bir örnek kıyafetlerle bir köşeye sıkıştırılarak fotoğraflanmak zorundadır. 
  • 16-24 aylık ortaya karışık dönem: Bu süreçte çocuk daha 2 yaş sendromuna girmediyse şanslısınız bulduğunuz her halini ölümsüzleştirip paylaşabilirsiniz. Ama eğer sendromluysa peşinden koşarak bi kaç sabit poz veya ağlamadan yakalayabildiğiniz her fotoğrafı paylaşmak mümkündür. 
  • 2. Yaş günü dönemi: İlk doğum gününden çıkarılan derslerle daha az sakin bir kutlama yapılır çocuk ilk partisinde olduğundan daha hareketli davrandığından fotoğraf sayısı düşebilir. Ama üzülmeyin eş, dost, akraba ile fotoğraflanan kareleri paylaşılabilirsiniz.
  • 2-3 yaş kreş dönemi: Kreşe başlayan çocuğun ilk deneyimleri mutlaka paylaşılmalıdır. Kreşe gitmiyorsa arkadaş çocuklarıyla neee kadaaann uyumlu olduğunun sergilendiği fotoğraflarda kabul edilir. 
  • 3 yaş ve üzeri: İlk zaman ki hevesi kalmayan ebeveynler işi canım isterse fotoğraf çekerim moduna getirebilirler fakat tatil fotoğrafları kesinlikle es geçilmemelidir. 
Gelişmeleri kademe kademe anlatığım bu yazıyı dikkate almayan anne ve babalar çocuklarına olan sorumluluklarını yerine getirmemiş sayılır bilginize.
Hadi şimdi dersinize çalışın ve iyi bir sosyal medya ailesi nasıl olur bize onu gösterin.

Şimdi onlar düşünsün...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğumuzun yemek yeme sorunsalı

Bir wolverine kolay yetişmiyor

Dam üstünde un eler hani nerde o memeler