Bir wolverine kolay yetişmiyor

Yeni yürümeye başlayan çocukların paytak paytak yürüyüp, sürekli düştüğünü bilmek için illa anne olmaya gerek yok bunu hepimiz biliyoruz. Ama ya yürümeyi çoktan öğrenmiş ve düşmeleri bir yaşam tarzı haline getirmiş çocuktan bahsetsem size.
Tabii ki Efe'den bahsediyoruz başka çocukla ne işim olur :) Durum aynen şöyle koştukça düştü, düştükçe daha çok koştu. Durdurulamıyordu... Yaz dolasıyla şort sezonuna başladı, dizlerini görseniz içiniz acır. Hatta sosyal servis görse çocuğu elimizden alır anlatamayız durumu. Hadi dizler her çocukta görülebilen bir şey. Peki 30cm'lik alanda nasıl takla atıp kulağını vurabilsin ya? Ya da neden koşarken hiç durmayacakmış gibi hızlanıp kalorifere kafa atarsın? Düz yolda düşme rekoru zaten Efe'de şu sıralar kendiyle yarışıp kendi rekorunu kırıyor. Sanki yürüme/koşma işinde uzmansın gibi arkana bakıp neden koşarsın be çocuk? Yolda elindeki oyuncağa dalıp insanların kalçalarına neden kafa atarsın? Dağ gibi insanları yerlere sermişliği vardır gözümle gördüm.
Çocuğu düştüğünde annelerin feryat figan yanına koşmasını anne olmadan öncede yanlış bulmuşumdur, çocuğun canı yanmasa bile anasının çığlığından korkup ağlayacağı aşikar. Ha böyle söyleyince savunmaya geçiyor anneler 'evlat o dayanamıyor insan' diye bizim ki de patates çuvalı değil yani o da evlat, benimde kontrolü kaybettiğim zamanlar oldu mesela ağzından kanlar boşalırken Tamer'in kucağına bırakıp yan odaya kaçtım ilk tepki olarak çok fena bir görüntüydü emin olun. Anne ve babası olarak yanı başındayken nasıl yaptığını hâlâ anlayamadığımız şekilde ağzını yatağın kenarına vurup dişini yamultmuştu. En kötü düşüşüydü sanırım ama düşmelerinin ilk zamanlarında olduğu için daha büyük hasarlı geçti halbuki şimdi bir usta edasıyla kıvrak hareketlerle günlük on düşüşünü beşe indirebiliyor. Fakat Efe ilk düştüğünden beri "ay gitti çocuk ayy eyvahhh" diye paniklemeyip onun kendi kalkması beklemekle hata mı yaptım acaba diye düşünür oldum şu sıralar. Mutant gibi oldu çocuk! Başka çocuklar o düşmeleri yapsa beş saat ağlar Efe'de tık yok, ağlasa da maksimum beş dakika sürer. Yaraları falan da çabuk iyileşiyor korkar oldum valla. O diş mesela çoktan düzeldi. Çeşitli kafa şişlikleri yarına kalmadan geçti gitti, çizikler ise bir kaç güne düzelir gider.
Neyse çocuk dediğin düşe kalka büyür derler ama bir Wolverine kolay yetişmiyor takdir edersiniz ki.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğumuzun yemek yeme sorunsalı

Dam üstünde un eler hani nerde o memeler