Kendinizi dinleyin

En son ne zaman tek başınıza oturup kendinizi dinlediniz?
İş yerinde ki stresinizi, evde yapmanız gereken işleri bir kenara bırakıp yoğun tempolu hayatınızı bir anlık da olsa bir kenara bırakmanız gereketiğinizi düşündünüz mü hiç?
Sadece nefesinize odaklanıp kendi duygularınızı dinlemenin sizi ne kadar rahatlatabileceğini tahmin dahi edemezsiniz.
Yaşadığımız dönemin en büyük problemi stres ve akabinde bize bıraktığı fiziksel rahatsızlar. Omuz tutulmaları, eklem ağrıları, sürekli yorgunluk hali, mide spazmları.. Bunların en büyük nedeni stres, peki bunlardan kurtulmak için günde sadece 5 dakikanızı kendinize ayırmanın yeterli olduğunu söylesem. Meditasyon deyince biz toplum olarak biraz temkinli yaklaşıyoruz bu duruma. Niyeyse bir ön yargımız var kabul edelim. Ama vücudumuzun ve beynimizin bu bitmeyen koşuşturma içinde dinlenmeye ihtiyacı var.
Şimdi sizden ricam bu yazıyı okuduktan sonra bulabildiğiniz ilk fırsatta kendinizi dinlemeniz.
Rahat bir koltuğa yayılın, gözlerinizi kapatın veya tek bir noktaya odaklayın ve sadece derin derin nefes alışınızı takip edin. Bedeninizin oksijeni bütün vücudunuza dağıtışına odaklanın. Gün içindeki yaşadığınız şeyleri bir kenara atıp sadece o an ki duygularınıza bakın. Vücut ağırlığınızı hissedin. Parmaklarınızdan başınıza kadar sadece bedeninizin duruşuna ve ağırlığına odaklanın. Bunu sizi tatmin edecek kadar devam edin ve sırasıyla ayaklarınızı bacaklarınızı, ellerinizi ve kollarınızı hareket ettirerek yavaşça gözlerinizi açın. Sadece bu kadar! Bu kimine göre 3 dakikayken kimine 23 dakika olabilir.
İlk etapta odaklanmakta zorlanmanız çok normal. Aklınızı günlük yaşadığınız olaylardan bir kere de sıyırmakta zorlabilirsiniz. Bu durumda tekrar nefesinizi izleyin ve odaklanmaya çalışın.
Yok ben bunu yapamam diyorsanız, bir köşeye geçip, sadece hiç bir şey düşünmeden oturun zihninizin de dinlenmeye ihtiyacı olduğunu lütfen unutmayın.
Bir kaç seferden sonra size ne kadar etkili geldiğini gördükçe zaten vazgeçemeyeceksiniz.
Hadi şimdi gidin ve dinlenin sonra karşıma gelin :)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Çocuğumuzun yemek yeme sorunsalı

Bir wolverine kolay yetişmiyor

Dam üstünde un eler hani nerde o memeler